Magyarország Tortája 2017

Ahogy azt Facebook oldalunkon élőben is láthattátok, a mai napon, március 27-én a Zila Kávéházban megrendezésre került a Magyarország Tortája 2017. verseny első zsűrizési köre. A 7 tagú neves zsűrinek 29 beérkezett torta közül kellett kiválasztania az 5 döntőst. Bár nem volt egyszerű feladat, a döntés megszületett!

Hogy kik ők? Megmutatjuk!
(a teljesség igénye nélkül, ABC rendben)

Balatoni Habos Mogyoró
Készítője: Vaslóczki Orsolya (Horváth Cukrászda)

A tortáról röviden: Mogyorós habtészta, mogyorós streuzel betét, fekete ribiszke zselé, tejcsokoládés karamell réteg, mogyoró hab, mogyoróolajos tejcsokis mogyorós áthúzóval bevonva. Díszítésnek arany lüszterbe forgatott mogyoró szemet használunk.

IMG_1415

IMG_1424

evhullam

Fertődi Fekete
Készítője: Erdélyi Balázs (Frer Cukrászda)

A tortáról röviden: Barna rizslisztes céklás-diós felvert, feketeribizlis betét, levendulás csokoládé mousse, feketeribizli krém, fekete glasszázzsal borítva. Csokis keksszel panírozzuk a torta alsó részét, díszítésként csokoládé pasztillát rakunk a tortára és a tetejét is megszórjuk csokis keksszel.

IMG_1433

IMG_1440

evhullam

Ingyom-Bingyom
Készítője: Tóth Norbert (Tóth Cukrászda)

A tortáról röviden: Málnás ropogóson citromos, aszalt gyümölcsös felvert, beriolette pillecukor, bodzás beriolette-s márványos felvert ganache rétegződik, melyet fehércsokis zöld glacage borít.

Gergely Vas photographer

IMG_1059

evhullam

Szent Erzsébet
Készítője: Ipacs Balázs (Hisztéria Cukrászda)

A tortáról röviden: A diós dacquise piskótát torta karikába helyezzük. Az áfonyás tejcsokoládé mousse-t elkenjük és a közepére rakjuk a kifagyasztott áfonyazselé betétet. Rá mascarponés sajt mousse kerül. Dermesztés után az áfonyás glazinget elkenjük a torta tetején. Szeletenként 1 db meringával díszítjük.

IMG_1263

IMG_1272

evhullam

Zalai Gesztenyés Fátyolfelhő
Készítője: Borzi Zsolt (Nándori Cukrászda)

A tortáról röviden: Diós, csokicseppes piskóta ribizliöntettel megkenve, csokoládés kukoricapehellyel megszórt joghurtos ribizli betét, rugalmas étcsokoládé (csoki zselé), gesztenyés tejszínkrém, fényes csokoládé öntettel bevonva. A tortát ribizli öntetes csoki hüvellyel díszítjük.

IMG_1518

IMG_1527

evhullam

Gratulálunk a döntősöknek és természetesen minden nevezőnek is, hisz nem kevés munkát és kreativitást fektettek ők is tortáikba!

És persze a kérdés nem maradhat el a végéről: Szerintetek ki nyeri a 2017-es Magyarország Tortája versenyt?