Cukrász Tanácsadóink

Balogh László cukrászmester

baloghlaszloKépesítései:

1978: Vendéglátóipari Szakközépiskola
1994: Cukrász mestervizsgát tesz
1999: A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetségtől mestercukrász címet kap

Szakmai életútja:

1978-1979: Budapest HILTON
1981-1983: Cukrász egy Fülei cukrászatban
1983-1988: Saját cukrászdát nyit Pilisszentivánon
1988-1991: Németországban dolgozik a Ludwigsburg és Besigheim Cukrászdában
1991-1992: Cukrász séf a FIUME Hotel Békéscsabában
1992-napjainkig: Saját cukrászdaként üzemelteti a Kézműves Cukrászdát Gyulán
2008-napjainkig: Megalapítja a Cadeau Bonbon Manufaktúrát és budapesti csokoládé boltot nyit

Szakmai kitüntetései, díjai:

1996: Nemzetközi Fagylaltmester cím (Bologna)
1998: Év Fagylaltja verseny, Budapest, Aranyérem
1999: Év Fagylaltja verseny, Budapest, Arany és Ezüstérem
2000: Nemzetközi Fagylalt Kupa, Longarone, Olaszország, Ezüstérem
2003: Magyar Gasztromómiai Díj
2007: Nemzetközi Trüffel Verseny, Wels, Ausztria, vegyes bonbon kategória: Aranyérem, monopraliné kategória: Ezüstérem, specialitások kategória: Bronzérem
2008: Erfurti Kulináris Olimpia, Csapat Bronzérem
2006-2014: UIPCG, majd UIBC Cukrász Junior Világbajnokságok magyar zsűritagja

evhullam

Bergmanné Guttmann Gabriella cukrászmester

bergmanngabriellaKépesítései:

1989: Képesített vendéglátó
1999: Cukrász mestervizsga
2002: Mester cukrász cím
2012: Aranykoszorús cukrászmester cím

Szakmai életútja:

1987-1991: Hungar Hotels – balatonfüredi Önálló Egység, Hotel Marina – Termelő Cukrász Üzem
1991-napjainkig: Első saját családi „Bergmann cukrászda” – Balatonfüred
1999-napjainkig: Második családi cukrászda – Balatonfüred
2010-2012: Arte Dolce Rimini, szakmai továbbképzés (csokoládé artisztika, monumentális torták, tradicionális fagylalt, egyadagos desszertek)
2012: Budapest – Matyasy – Lac, francia desszertek, csokoládék
2012: Budapest – Callebaut desszert, bonbon tanfolyam
2012: Belfort, Franciaország – Stéphane Klein karamell tanfolyam
2013: Belgium – Callebaut csokoládé bonbon tanfolyam
2013: Párizs, Franciaország – École Gastronomique Bellonet Consiel francia desszert tanfolyam
2014: Budapest – Matyasy francia desszertek

Szakmai kitüntetései, díjai:

1999: Balatonfüred – Év vállalkozása díj
2002: UKBA cukrászati termékverseny – Aranyérem (Artisztika)
2002: Európa Kupa – Róma. Olaszország – 2. hely
2003: UKBA cukrászati termékverseny – Aranyérem (Artisztika)
2004: SIGEP Világ Kupa – Rimini, Olaszország – 9. hely

evhullam

Damniczki Gyula Balázs cukrászmester

damniczkibalazsKépesítései:

1992: Cukrász szakmunkásvizsga
1998: Kereskedelmi manageri képesítés
1998: Mestervizsga
2006: Élelmiszer technológus mérnök (sütő és édesipari szakirány)

Szakmai életútja:

1992-napjainkig: A székesfehérvári Damniczki Cukrászdát vezeti

Szakmai kitüntetései, díjai:

2002: UKBA cukrászati termékverseny bronzérem
2004: UKBA cukrászati termékverseny ezüstérem
2013: Év Fagylaltja díj, közönségdíj – Málnafagylalt vörösbor esszenciával
2013: Év Fagylaltja verseny bronzérem – Rumosdió fagylalt
2014: Év Fagylaltja verseny bronzérem – Málnás-lime-os ricotta fagylalt
2014: Magyarország tortája díj – Somlói revolúció
2015: Magyarország kedvenc fagylaltja verseny 1. hely – Fekete teás málna- gyümölcs kategória, 2. hely – Diabetikus narancsos-eper sorbet- diabetikus kategória

evhullam

Erdélyi Balázs cukrászmester

erdelyibalazsKépesítései:

1993: Érettségi, cukrász, szakács, felszolgáló képesítés, Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakközép Iskola
2003: Cukrász mestervizsga
2011: Matyasy tanfolyam

Szakmai életútja:

1993-1995: Kempinski Hotel
1995-1996: Pataki Cukrászda
1996-napjainkig: FRER cukrászda

Szakmai kitüntetései, díjai:

2010: Aranyhabverő díj
2012: Év Fagylaltja verseny, Közönségdíj – Étcsokis feketeribizli fagylalt
2014: Év Fagylaltja verseny, Év Fagylaltja díj, Szakmai aranyérem, Közönségdíj, BagaTech különdíj – Mézes, diós hecsedli fagylalt
2014: Szakmai aranyérem, Frittmann Borászt különdíja – Levendulás, epres limonádé fagylalt
2015: Fagylalt Kiállítás és Fesztivál – tejes kategória aranyérem – Kajszibarackos, mákos rétes fagylalt, gyümölcsös kategória bronzérem – Mentás, rózsás eper fagylalt

evhullam

Pataki Ádám cukrászmester

patakiadamKépesítései:

1998: A Gundel Károly Vendéglátóipar Iskolában érettségiztem
2000: Vendéglátó szakmenedzser képesítést szereztem a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán
2007: Varlhona mesterkurzus, Franciaország
2009: Molekuláris gasztronómiai tanfolyam, Németország
2012: Olasz fagylaltakadémia, Bologna
2013: Denis Matyasi kurzus, Budapest
2015: Cukrászmester vizsga

Szakmai életútja:

1999-ben a Pataki Cukrászda átépítése után bevezettük a koktélokat, így hamarosan bármixer szakvizsgát is letettem.
A mindennapi cukrász munka mellett egy kis kitérővel különböző rádiókban (Rádió Junior, Rádió Extrém, Rádió 6) saját gasztronómiai műsort készítettem. Vizsgázott lemezlovasként a habverő mellett a bakelit lemezeket is sikeresen forgatom 🙂

Szakmai kitüntetései, díjai:

2000: Magyar Mixer Bajnokság, 1. helyezett, a Magyar Bármixer Unió szervezésében

evhullam

ifj. Sulyán Pál cukrászmester

sulyanpalKépesítései:

1984: Cukrász szakmunkásvizsgát tett az Ecseri úti Vendéglátóipari Szakközép- és Szakmunkásképző Iskolában
1987: Az Ecseri úti Vendéglátóipari Szakközép- és Szakmunkásképző Iskolában tett érettségi vizsgát
1988: Mestervizsgát tett
1995: A Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskola felsőfokú Vendéglátóipari menedzser tanfolyamán sikeres vizsgát tett

Szakmai életútja:

1984: Cukrászként dolgozott a Jégbüfében
1990: A család veresegyházi cukrászdáját vezeti
1999: A Cukrász Iparosok Országos Ipartestületében vezetőségének tagja
2004: A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség hivatalos zsűritagja
2006-2008: A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség alelnöke
2009-napjainkig: Az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend lovagja

Szakmai kitüntetései, díjai:

1984: A “Szakma Kiváló Tanulója” kitüntetést kapott, Benke László felkészítésével
1984: Az Ausztriában megrendezett Nemzetközi Cukrásztanuló versenyen nyert ezüstérmet
1984, 1985 és 1986: Elnyerte a “Taverna Vándorkupát”
1985: Hungar-Hotels Kupa, aranyérem
1992: Az országos cukrászversenyen “Aranysapka” díjat, és három aranyérmet nyert
1992: Frankfurtban a Nemzetközi Gasztronómiai Olimpián arany és ezüst érmet kapott
1993: Basel-ban rendezett Cukrász Világbajnokságon a Magyar Nemzeti Csapat tagjaként ezüst és bronzérmes lett
1994: Karlsruhéban az Európa Kupán arany érmet és különdíját kapott
2010: Szintén cukrász felesége, Katalin kreációja, a Szilvagombóc torta nyerte el a Magyarország Tortája címet

evhullam

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.