Bejgli, vagy nem bejgli? Jönnek a tekercsek!

BejgliSzaporodnak a „tekercsek” az élelmiszer áruházak polcain.
Miért is?

„A bejgli búzaőrleményből (főleg búzafinomlisztből BL55), élesztő, étkezési só, étkezési zsiradék, cukor, tej vagy tejpor, liszt kg-ként 1 db tojásnak megfelelő tojáskészítmény, víz és szükség szerint dúsító- és adalékanyag felhasználásával, jellegzetes omlós-élesztős tésztakészítési technológiával, lappá nyújtás utáni egyenletesen elkent töltelékterítéssel, feltekerő, hengergető alakítással, száraz légtérben történő kelesztéssel, közben tojásozással, majd száraz légterű kemencében történő sütéssel előállított termék.” (Magyar Élelmiszerkönyv)

Ezen kívül csak azt a süteményt lehet bejglinek, vagy beigli-nek nevezni, amelyben a töltelék aránya legalább 40%, valamint a töltelékben a töltelék nevét és jellegét meghatározó anyag (pl. dió, mák stb.) mennyisége is legalább 40%.
Mindez a minőség garanciája.

Nos, az egyre szaporodó „tekercsek” ezt a garanciát, és a minőséget is gyakran mellőzve próbálnak „bejglinek látszó tárgyként” bekerülni a vásárlók kosarába, csábítóan olcsó áruk azonban sokszor teljesen élvezhetetlen terméket takar.

Kóstoljátok meg az igazi, cukrászdában készült bejgliket és érezzétek Ti magatok a különbséget.
Ha a karácsonyi asztalra igazi élményt szeretnétek, a cukrász bejgliket keressétek!
(Vagy süssetek magatoknak, mindenképpen jobban jártok, mintha aromás szójával és napraforgóval töltött, fűrészpor állagú valamit vásárolnátok)

evhullam

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.