Nem titok többé, íme a GYŐZTES!

Magyarország Tortája 2015: Pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamelltorta, Szó Gellért D&G Kézműves Cukrászat, Salgótarján

-20150722006

Gratulálunk!

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete immár nyolcadik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája”, pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapításunk, Magyarország születésnapja köszöntésére.

Új, kreatív ötleteket, főleg magyaros ízvilágú, az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket várunk, melyek nem tartalmazhatnak aromákat, margarint, növényi tejszínt és modell burkolóanyagot.

A szakmai zsűri három fordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. Az első körben az anonim nevezett tortákból választja ki a zsűri a továbbjutókat, a második körben újrakóstolják a továbbjutott tortákat és készítőikkel konzultálva javaslatokat tesznek azok tökéletesítésére.
Végül a harmadik, utolsó zsűrizési körben újra pontozással választják meg a győztest, mely idén nem más lett, mint a Pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamell torta, Szó Gellért salgótarjáni cukrász alkotása.

A nyertes torta a rendkívül zamatos magyar sárgabarack, a mandula, a csokoládé és a karamell kombinációjával alkot harmonikus íz kombinációt, egy kis sárgabarack pálinkával megbolondítva. A süteményt azonban nyugodtan fogyaszthatják gyermekek is, hiszen a pálinkának csak a finom zamatát fogják érezni.

Augusztus 20-ától lehet megkóstolni a tortákat, országszerte több száz cukrászdában és természetesen 20-án és 21-én a Magyar Ízek Utcájában, a budapesti Várkert Bazár területén.

Az árusító cukrászdák listáját augusztus 12-től megtaláljátok itt, a www.sutichef.hu –n, valamint a www.cukraszat.net oldalon, a lista várhatóan augusztus 19-ig napról napra bővülni fog.

Fogadjátok és kóstoljátok szeretettel Magyarország Tortáját, mellyel a cukrász szakma tiszteleg szeretett hazánk előtt.

Torta1

Torta2

Torta3

Torta4

evhullam

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.