KORTÁRS CUKRÁSZOK ÉS FINOMSÁGOK ÁPRILISBAN IS!

2018. április 25., szerda, 18 óra

Tovább folytatódik az MKVM és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete közös programsorozata, a kóstolóval egybekötött beszélgetés a magyar cukrászatról.

Az ínycsiklandó kérdések felelősei:

Kiss Imre múzeumigazgató és Wessely Márta a Mirelle gasztroblog szerzője

Áprilisi vendégeink barátok. Olyan barátság ez, mely a gyerekkorra nyúlik vissza, hiszen a két híres cukrászcsalád jó barátságban volt.

Szamos Cukrászat Budapest

Szamos név fogalom a szakmában, mely a marcipánhoz kapcsolódik. Szamos Mátyás, az alapító maga sem gondolhatta, hogy milyen hagyományt teremt. Halála után lánya és egyik fia, László vitte tovább a cukrászhagyományokat. Mára már egy komoly birodalommal rendelkeznek, hiszen az egyik legnagyobb hazai cukrászvállalkozást tudhatják magukénak. Szamos László előadásából megtudhatjuk, hogy néz ki egy szobában működő apró vállalkozás, és egy cégbirodalom működése, hiszen mindkettőt belülről is ismeri.


Bergmann Cukrászda Balatonfüred

A Bergmann család története hasonló a Szamos család történetéhez, itt is két ágra szakadt a család. A Bergmann Cukrászdát 1939 tavaszán Bergmann Imre cukrászmester alapította Győrben. A háború, s az azt követő rossz gazdasági körülmények, az 1949-es államosítás nem kerülték el, így iparát nem gyakorolhatta, az üzlethelyiséget, a teljes berendezést és a munkaeszközöket be kellett szolgáltatnia. Mindent elkövetett azért, hogy újra cukrászdát nyithasson. 1955 nyarán költözött vissza Győrbe, s így vágya újra teljesült, megnyithatta cukrászdáját a győriek számára.

Közben a családtagok, gyerekek számára természetes volt, hogy a cukrászdai munkában ők is részt vegyenek. Így a két fiúgyerek ki is tanulta a szakmát, mindketten cukrászmesterek. Vendégünk Bergmann Ernő és családja Balatonfüreden viszi tovább a família hírnevét, hogy hogyan? Erre kaphatnak választ vendégeink.

Szeretettel várjuk törzsvendégeinket és az érdeklődőket 2018. április 25-én, este 18.00 kezdettel.

Belépő: 1.000 Ft, a részvétel regisztrációhoz kötött!
A belépővel 17 órától a múzeum kiállításai is megtekinthetők!

Regisztráció:
Kiss Hajnalkánál a kiss.hajnalka.mkvm@gmail.com e-mail címen, vagy a 375-6249-es telefonszámon.

Amennyiben mégsem tud részt venni a programon, regisztrációját mindenképpen mondja le a fenti elérhetőségek valamelyikén! Köszönjük!

evhullam

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.