FEBRUÁRBAN IS VÁRNAK A KORTÁRS CUKRÁSZOK!

2018. február 28., szerda, 18 óra

Szeretettel várunk Titeket a Kortárs Cukrászat februári estjén, mely a MKVM és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete közös rendezvénye.

Februári estünknek két olyan cukrászmester lesz vendége, akiknek életútja, szakmai háttere különböző, munkásságuk azonban meghatározó a jelenkor cukrásztörténelmében. Szakmai hitvallásukat mondják el ők, nekünk ezen az estén nincs is más dolgunk, mint hátradőlni és érdeklődéssel hallgatni a változatos életutak színes szikráit. A legfontosabbról azonban ne feledkezzünk meg: ínycsiklandó finomságok várnak a hallgatókra.

Kiss Cukrászda Lajosmizse

Lajosmizse- Budapest- Tel Aviv – Sevilla- Lajosmizse.
Állomások egy cukrász életéből. Kiss Zoltán lajosmizsei cukrászmester – bármennyire is hivalkodóan hangzik – mindig a legjobb tanulmányi, verseny és szakmai eredményeket tudhatta magáénak, már gyerekkorától kezdve. Valószínűleg ez annak tulajdonítható be, hogy nem is akart mást, csak cukrász lenni. Jó cukrász. Együtt tekintünk vissza az elmúlt időre, és hogy sikerült-e neki, azt Önök is eldönthetik.
Sztorik, más kultúrák, hazai érdekességek és hírességek is terítékre kerülnek az est folyamán.Auguszt cukrászda Budapest

Sokak kívánságának tesz most eleget Auguszt József cukrászmester, a Fény utcai Auguszt Cukrászda tulajdonosa, hiszen a tavalyi körkérdésünkre adott válaszok között az egyik legnépszerűbb cukrászdaként jelölték be.
Az Auguszt család története egyedülálló a közelmúlt cukrásztörténetében, hiszen átvészelve háborút és kitelepítést, sikerült a családnak talpra állni és folytatni azt a szakmát, amit olyan színvonalon műveltek, hogy nevüket örökre beírták a magyar gasztronómia történetébe. Kíváncsian hallgatjuk majd a régmúlt történéseit, kóstolhatjuk a korunkbeli finomságokat, miközben megismerjük a jelenben történő munkásságát és lehet, bepillanthatunk a jövő terveibe is.

Szeretettel várjuk törzsvendégeinket és az érdeklődőket 2018. február 28-án, 18.00-kor

Az ínycsiklandó kérdések felelősei:

Kiss Imre múzeumigazgató és Vojtek Éva, a Cukrászmester magazin főszerkesztője

Belépő: 1.000 Ft, a részvétel regisztrációhoz kötött!
A belépővel 17 órától a múzeum kiállításai is megtekinthetők!

Regisztráció:
Kiss Hajnalkánál a kiss.hajnalka.mkvm@gmail.com e-mail címen, vagy a 375-6249-es telefonszámon.

Amennyiben mégsem tud részt venni a programon, regisztrációját mindenképpen mondja le a fenti elérhetőségek valamelyikén! Köszönjük!

evhullam

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.