2018 ELSŐ KORTÁRS CUKRÁSZOK RENDEZVÉNYE

2018. január 31., szerda, 18 óra

Szeretettel várunk Titeket a Kortárs Cukrászat januári estjén, mely a MKVM és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete közös rendezvénye.

Az idei első vendégeink szintén érdekes életúttal, történetekkel fogják az ismereteiteket gazdagítani. Munkásságukra az Ipartestület mindig büszkeséggel hivatkozik és példaképül állíthatóak.

Zila László cukrászmester, a Zila Kávéház – Krisztina Cukrászda és Étterem tulajdonosa, háromszoros Magyarország Tortája nyertes. Nevéhez kötődik az első, a 2007-ben készített Madártej torta, majd sorban következő Szatmári szilvatorta (2008), Pándi meggytorta (2009), melyeket 2011-ben lezár a Kecskeméti barackos kölestorta. A versenyek inspirálták egy másik területre, az innovációs cukrász segédeszközök elkészítésére, amit már a legutóbbi torta elkészítésekor is megjelenik. A szakmában igen ismert és keresett az u.n. Zila Tortaforma, mely forradalmi újítást hozott a kézműves cukrász munkafolyamatokba. A hazai elismeréseken kívül számtalan külföldi verseny díjazottja. Legutóbb Dubai-ban a Gulfood Awards versenyre vitte el a legújabb szilikon tortaformáját és a hozzá készített, I ♡ Cake tortáját. Negyven, szakmában eltöltött évet próbálunk majd feleleveníteni.
Kiss Károlyné és Nagyné Haán Bernadett frissen végzett szakmunkás tanulóként találkoztak, akik az első pillanattól kezdve álomként hordozták magukban egy saját cukrászda lehetőségét. Az álomból azonban csak közel 20 év után lett terv, majd cukrászda. Közben férjhez mentek, édesanyák lettek, elvégezték a főiskolát, mestervizsgát tettek, utaztak és tapasztaltak, meglátogatták Franciaországban és Svájcban a Relais Dessert egyesület cukrászdáit, oktatták a szakmát valamint több tankönyv és kiadvány megjelenésében segédkeztek, mint írók illetve lektorok. A párhuzamosok, mint tudjuk, a végtelenben találkoznak. Szerencsére ők egy közelebbi pontot találtak: a városmajori Major cukrászdát. A kis cukrászda hamar bekerült a köztudatba, hiszen a Milotai mézes grillázstorta az ő munkájukat dicséri. A pedagógus múlt valamint a szakma iránti tisztelet és elkötelezettség hajtja előre munkájukat, és inspirálja az állandó újítás felé a cukrászda kínálatát ízvilág, reformista törekvések és esztétikai értelemben egyaránt.


Az ínycsiklandó kérdések felelősei:

Kiss Imre múzeumigazgató és Vojtek Éva, a Cukrászmester magazin főszerkesztője

Belépő: 1.000 Ft, a részvétel regisztrációhoz kötött!
A belépővel 17 órától a múzeum kiállításai is megtekinthetők!

Regisztráció:
Kiss Hajnalkánál a kiss.hajnalka.mkvm@gmail.com e-mail címen, vagy a 375-6249-es telefonszámon.

Amennyiben mégsem tud részt venni a programon, regisztrációját mindenképpen mondja le a fenti elérhetőségek valamelyikén! Köszönjük!

evhullam

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.