NOVEMBERI KORTÁRS CUKRÁSZOK!

2017. november 29, szerda, 18 óra

Folytatódik az MKVM és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete közös programsorozata. Kóstolóval egybekötött beszélgetés a magyar cukrászatról. Az év utolsó Kortárs Cukrászat találkozóján visszatérünk a hagyományainkhoz, két cukrászdát és tulajdonosait ismerhetik meg.

Az ínycsiklandó kérdések felelősei:

Kiss Imre múzeumigazgató és Vojtek Éva, a Cukrászmester magazin főszerkesztője

Vendégeink:

A Solymárról indult Zazzi cukrászda és kávézó kitalálói és üzemeltetői Varga Margit és Erdős Melinda, nem a szokványos cukrászutat mondhatják magukénak. Mindketten sikeresek voltak a pályájukon, amikor egy merész döntéssel feladták addigi életüket és mertek. Nem csak nagyot gondolni, hanem megvalósítani is. Mint majd hallhatják, nem is akárhogyan. Jelenlegi végállomás a 2017-es Magyarország Cukormentes tortája, a Pöttyös Panni. A kezdetekről, a kitűzött célokhoz való töretlen ragaszkodásról, a szakmai nyitottságról és még sok mindenről kérdezzük Varga Margitot. Önöknek pedig azt ajánlom: már az előadás előtt ugorjanak be a kis cukrászdába, a Dereglye utcába, hogy felkészülve jöjjenek!

A veresegyházi Sulyán Cukrászda már évtizedekkel ezelőtt a környék édesszájúinak kedvenc helye volt. Több generációs cukrászcsalád üzemelteti, ifj. Sulyán Pál édesanyjától vette át az üzem vezetését. A fiatal cukrász számos hazai és nemzetközi versenyen ért el komoly eredményeket, csak jelzésértékűen:

1992-ben megrendezett országos cukrász versenyen “Aranysapka” díjat és három aranyérmet nyert,
1992-ben Frankfurtban a Nemzetközi Gasztronómiai Olimpián arany és ezüst érmet kapott,
1993-ban Basel-ben rendezett Cukrász Világbajnokságon a Magyar Nemzeti Csapat tagjaként ezüst és bronzérmes lett.

A versenyek véget értek, de a napi megmérettetés folyamatos kihívások elé állítja a cukrászt.

Szerencsére nem egyedül áll a feladatok előtt, mivel a családi tradíció folytatódott, ma már feleségével töri a fejét újabb sütemények, édességek elkészítésén. Felesége Sulyánné Benkó Katalin szintén cukrász, nem is akárki, ő alkotta 2010-ben a Magyarország tortáját, a Szilvagombóc tortát.

Pár éve komoly figyelmet fordítanak egy szezonális finomság elkészítésére, így Karácsony közeledtén, talán, kitalálják, mi ez?!

Ha kitalálták, ha nem, érdemes eljönni, megkóstolni és megismerkedni egy kézműves cukrászati remekkel és annak készítőjével.

Belépő: 1.000 Ft, a részvétel regisztrációhoz kötött!
A belépővel 17 órától a múzeum kiállításai is megtekinthetők!

Regisztráció:
Kiss Hajnalkánál a kiss.hajnalka.mkvm@gmail.com e-mail címen, vagy a 375-6249-es telefonszámon.

Amennyiben mégsem tud részt venni a programon, regisztrációját mindenképpen mondja le a fenti elérhetőségek valamelyikén! Köszönjük!

evhullam

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.