KORTÁRS CUKRÁSZOK OKTÓBERBEN IS!

2017. október 25., szerda, 18 ór

Folytatódik az MKVM és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete közös programsorozata. Kóstolóval egybekötött beszélgetés a magyar cukrászatról.

A Kortárs Cukrászat októberi szalonja múltidézésre invitálja az érdeklődőket. Azt, hogy hogyan kapcsolódik össze egy mai cukrász munkássága és egy – a Monarchia világát idéző – süteménykollekció, arra az est során bizonyára fény derül…

Első vendégünk Szamos Miklós, a híres Szamos család egyik fiúgyermeke, aki mindig a maga útját járta.
Egy kalandos, fordulatos életút mostani állomásai a budaörsi Szamos Cukrászda, a Ruszwurm Cukrászda és szintén a Várban található Korona Cukrászda.

Második ’”vendégünk” az ÉDES KIEGYEZÉS kollekció

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Kiegyezés 150 éves évfordulójának emlékére egy süteménykollekcióval eleveníti fel a Monarchia tradicionális édességeit.

2017-ben egy olyan esemény 150. évfordulója van, amely sikeres ország építő időszak előtt nyitotta meg az utat. Az 1867-es kiegyezést követő évtizedek a magyar felemelkedés csodálatos korszakává váltak. Nekünk, cukrászoknak valóban ez az időszak hozta el a fejlődést. Európa kapui megnyíltak és számos céhlegény indult felfedező körútra. A vándorlás azonban kétirányú volt, elég, ha a leghíresebb cukrászdánkra, a Gerbeaud-ra utalunk. Ízek, receptek vándoroltak a birodalom határain innen és túl.

A jelenkor legkiválóbb magyar cukrászai a Belle Époque, vagyis a boldog békeidők ízeit, zamatát zárták egy dobozba, összegyűjtve a századforduló cukrászati remekeit.

Kívánjuk, hogy megízlelve a finomságokat, megelégedéssel csak annyit mondjon:
„Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve!”

Az ínycsiklandó kérdések felelősei:
Kiss Imre múzeumigazgató és Vojtek Éva, a Cukrászmester magazin főszerkesztője.

Belépő: 1.000 Ft, a részvétel regisztrációhoz kötött!
A belépővel 17 órától a múzeum kiállításai is megtekinthetők!

Regisztráció:
Kiss Hajnalkánál a kiss.hajnalka.mkvm@gmail.com e-mail címen, vagy a 375-6249-es telefonszámon.

Amennyiben mégsem tud részt venni a programon, regisztrációját mindenképpen mondja le a fenti elérhetőségek valamelyikén! Köszönjük!

evhullam

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.