ÍME AZ ÉV FAGYLALTJA VERSENY GYŐZTESE!

2017. május 29-én Szeged főterét megtöltötték a különlegesebbnél különlegesebb fagylaltok. A város méltó maradt nevéhez, a Napfény Városa csodás nyári idővel ajándékozta meg mindazokat, akik ellátogattak az Év Fagylaltja versenyre!

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2017-ben Szegeden a Virág Cukrászdában tartotta meg a jubileumi huszadik Év Fagylaltja versenyt.

A verseny célja a hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése.

Az Év Fagylaltja versenyre 95 fagylalt nevezett. Idén kötelező íz nem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának.

Az Év Fagylaltja versenyen fagylaltjait három kategóriában tizenöt fős szakmai és hat fős Közönség zsűri pontozta.
A szakmai zsűriben neves cukrászmesterek értékelték a fagylaltokat, míg a Közönség zsűri tagjai voltak:
Tarján Zsófia – a közkedvelt szegedi Honeybeast együttes énekese
Risztov Éva – olimpiai bajnok úszó
Czippán Anett – televíziós műsorvezető
Marko Krivokapic – a Pick Szeged kézilabdacsapat másodedzője
Suhajda Krisztián – borász
Dr. Munz Károly – ügyvéd, gasztronómus és barista

A rendezvény folyamán zenés szórakoztató programok, kedvezményes fagylalt kóstolók várták a vendégeket. Az eredményhirdetést követően koncertet adott Tarján Zsófia, a Honeybeast együttes énekese. A koncert után a látogatók 100 Ft/gombóc áron kóstolhatták meg a versenyre nevezett fagylaltkülönlegességeket, köztük a 2017-es ÉV FAGYLALTJÁT is!

Kíváncsiak vagytok a versenyeredményekre? Megmutatjuk:

„I.” kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye
Ebbe a kategóriába olyan kézműves fagylaltokkal lehetett nevezni, ami természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal, és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készülnek.

• Aranyérmes és egyben az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese: Mascarpones túrókrém sós karamellel – Eszenyi Ferenc (Centrum Fagyizó, Balmazújváros)
• Ezüstérem: A napfény íze – Varga Tamás (Amaretto Fagyizó, Győr)
• Bronzérem: Azték arany – Tóth Norbert (Tóth Cukrászda, Dunaföldvár)

„II.” kategória: alapanyaggyártók, -forgalmazók versenye
• Arany: Krémsajt fagylalt sós-tejkaramellával és sült almával – Andok Tamás (Nectar Kft., Budaörs)
• Ezüst: Ikrényi mézes napsugár fagylalt – Nits Bence (Tutti Élelmiszeripari Kft., Rábapatona)
• Bronz: Mézes krémes feketeribizlivel – Hajdu Zoltán (KEN Carpathia Kft., Budapest)

„M” kategória: „Mentes” fagylalt, azaz „hozzáadott cukor, glutén, laktóz és tejfehérje mentes fagylalt” kategória, szabadon választott ízben.
• Arany: Paleo feketeribizli fagylalt – Erdélyi Balázs (Frer Cukrászda, Budapest)
• Ezüst: Banános málna – Kirschner Zoltán (Gelato Italiano Kft., Környe)
• Bronz: Sós pisztácia pirított magvakkal – Eszenyi Ferenc (Centrum Fagyizó, Balmazújváros)

Kézműves Fagylalt Nívódíj győztese:
• Eszenyi Ferenc (Centrum Fagyizó, Balmazújváros)

Közönségdíjas:
• Barackos túrós pite fagylalt – Csap Szabolcs (Andretti Cukrászda, Budaörs)

„I Love SZEGED” díjas fagylalt:
• Narancsos-bazsalikomos csokoládé – Jóri-Hegedűs Szilvia (Diamante Fagyizó, Sóskút)

Holnap is kattanjatok ránk, megmutatjuk nektek a nyertes fagylalt kreációkat, illetve egy kis ízelítőt is adunk az idei Év Fagylaltja verseny hangulatából.

evhullam

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.