Author Archives: sutiadmin

evfagyi

ÍME AZ ÉV FAGYLALTJA VERSENY GYŐZTESE!

2017. május 29-én Szeged főterét megtöltötték a különlegesebbnél különlegesebb fagylaltok. A város méltó maradt nevéhez, a Napfény Városa csodás nyári idővel ajándékozta meg mindazokat, akik ellátogattak az Év Fagylaltja versenyre! A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2017-ben Szegeden a Virág Cukrászdában tartotta meg a jubileumi huszadik Év Fagylaltja versenyt. A verseny célja a hagyományos jó

Read More

LAKOSSÁGI meghívó_Év Fagylaltja_2017_small

ÉV FAGYLALTJA VERSENY 2017

Készüljetek! Május 29-én hétfőn, Szeged főterét elöntik a finomabbnál finomabb fagylalt különlegességek! Idén ismét a Napfény városa, Szeged ad otthont a 2017-es Év Fagylaltja versenynek. Közel 100 féle fagylalttal érkeznek a cukrászok az ország minden tájáról! Ha ti is szeretnétek megkóstolni a különleges versenyfagylaltokat, a délutáni koncert után 100 Ft/gombóc kedvezményes áron megtehetitek. Várunk minden

Read More

KORTÁRS CUKRÁSZOK – ÁPRILIS

2017. április 26., szerda, 18 óra Különleges – ez a kulcsszava az áprilisi hónapnak – és beszélgetőpartnereinkhez is kapcsolódik ez a jelző. Vendégeink már megszokhatták, hogy a két cukrászmester valamilyen módon összeköthető egymással. A mostani este két vendége a szervezés folyamán értesült arról, hogy megint összetalálkoznak a cukrászat eme ösvényén egymással… Egy különleges találkozás –

Read More

áfonyás1

ÁFONYÁS-FEHÉRCSOKIS MOUSSE TORTA

Ahogy azt már olvashattátok, idén nagyon szoros versenyben Varga Ildikó nyerte el a helyet Magyarország Tortája zsűrijében. Ínycsiklandó kreációjának, az Áfonyás-fehércsokis mousse tortának receptjét ígéretünkhöz híven most nektek is megmutatjuk. Áfonyás-fehércsokis mousse torta Hozzávalók: (Egy 20 cm-es 12 szeletes tortához) (1) Tészta: 2 tojás fehérje 50 g porcukor 35 g darált pisztácia + 35 g

Read More

kortars_cukr

Tavaszi Kortárs Cukrászok rendezvény!

2017. március 22., szerda, 18 óra Folytatódik az MKVM és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete közös programsorozata. Kóstolóval egybekötött beszélgetés a magyar cukrászatról. Márciusi vendégeink az Ipartestület régi tagjai, akiknek jelentős szerepük van abban, hogy a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete társadalmi, szakmai elismertsége kiemelkedik az Ipartestületek sorából – már amelyek megmaradtak. Az IPOSZ

Read More

legyel-te-is-zsuritag_2017_small

Egy kis ráadás!

Elnézve az idei recepteket, egy biztos, nem lesz könnyű dolga a zsűrinek! A nagy érdeklődésre való tekintettel, valamint a Magyarország Tortája verseny nevezési határidejének meghosszabbítása okán a Süti Chef csapata úgy döntött, egy extra héttel toldja meg a Legyél Te is zsűritag versenyt, így a receptek beküldési határideje 2017. február 24. időpontra módosult. Kíváncsiak vagytok

Read More

Kortárs Cukrászok rendezvény 2017-ben is!

Mindig az első mondat a legfontosabb. Ezt vallja számos író, költő. Kicsit kibővítve: mindig a jó kezdet a fontos, mert az határozza meg a továbbiakat. Ezt az elvet valljuk, amikor idén elkezdjük a Kortárs Cukrászat V. szezonját. A februári vendégeink Észak-Magyarországról érkeznek, és munkásságukat megismerve talán kicsit más szemlélettel fordulunk majd hazánk eme szeglete felé.

Read More

legyel-te-is-zsuritag_2017_small

LEGYÉL TE IS ZSŰRITAG 2017.

ÚJ ÉV, ÚJ LEHETŐSÉG! Idén ismét eljött az alkalom, hogy felkutassuk Magyarország győztes tortáját. A cukrászok már országszerte tervezgetik a benevezni kívánt tortákat, és már a zsűri is egyre izgatottabban várja, hogy vajon idén milyen különlegességeket, újdonságokat kóstolhat. 1 hely azonban még kiadó! Legyél TE az, aki csatlakozik a 2017-es Magyarország Tortája neves zsűritagjai közé!

Read More

raboczkyfrer

Elérkezett az év utolsó Kortárs Cukrászat rendezvénye

2016. november 30., szerda, 18 óra Folytatódik az MKVM és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete közös programsorozata. Kóstolóval egybekötött beszélgetés a magyar cukrászatról. Az ínycsiklandó kérdések felelősei: Kiss Imre múzeumigazgató és Vojtek Éva, a Cukrászmester magazin főszerkesztője Bemutatkozik: a FRER Cukrászda Budapestről és a Stop Cukrászda Tatabányáról FRER Cukrászda A FRER Cukrászda Budapest zöldövezetében,

Read More

dsc03442

Kortárs Cukrászat 2016. október

Nemrégiben volt a Kortárs Cukrászat szalonja, ahol az egri Marján cukrászda és a csákvári Csuta cukrászda történetét ismerhettük meg. A Marján család bemutatkozásakor megtudhattuk, hogy a családi történetet 5 generációval ezelőtt kezdték el írni, számos pék és cukrász szerepelt a családi történetekben. Az ötvenes évek államosítása a család több tagját is érintette, nem lett volna

Read More