Author Archives: sutiadmin

NOVEMBERI KORTÁRS CUKRÁSZOK!

2017. november 29, szerda, 18 óra Folytatódik az MKVM és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete közös programsorozata. Kóstolóval egybekötött beszélgetés a magyar cukrászatról. Az év utolsó Kortárs Cukrászat találkozóján visszatérünk a hagyományainkhoz, két cukrászdát és tulajdonosait ismerhetik meg. Az ínycsiklandó kérdések felelősei: Kiss Imre múzeumigazgató és Vojtek Éva, a Cukrászmester magazin főszerkesztője Vendégeink: A

Read More

LEGYÉL TE IS ZSŰRITAG 2018!

A lassan közelgő 2018-as évben sem maradhat Magyarország szülinapi torta nélkül, így természetesen jövőre is elindítjuk az immár 12. Magyarország Tortája versenyt. Az izgalmat fokozza, hogy a 2018-as Magyarország Tortája versenynek a SIRHA Kiállítás biztosít helyszínt, ahol a nevezett torták élő zsűrizésére kerül sor. A neves zsűri sorában most is szabadon hagyunk 1 helyet. Legyél

Read More

Édes Kiegyezés kollekciót árusító cukrászdák

A Kiegyezés 150 éves évfordulójának emlékére a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által létrehozott süteménykollekció az alább letölthető listában szereplő cukrászdákban vásárolható meg. A süteménykollekció a korra jellemző 3-3 osztrák és magyar sütemény újragondolt változatát tartalmazza: Anna szelet Az egyik leghíresebb tortája Ludwig Dehne cukrásznak, Bécs város Császári és Királyi udvari cukrászatának, a későbbi Demel

Read More

KORTÁRS CUKRÁSZOK OKTÓBERBEN IS!

2017. október 25., szerda, 18 ór Folytatódik az MKVM és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete közös programsorozata. Kóstolóval egybekötött beszélgetés a magyar cukrászatról. A Kortárs Cukrászat októberi szalonja múltidézésre invitálja az érdeklődőket. Azt, hogy hogyan kapcsolódik össze egy mai cukrász munkássága és egy – a Monarchia világát idéző – süteménykollekció, arra az est során

Read More

MEGVAN A GYŐZTES!

Ahogy azt élőben követhettétek Facebook oldalunkon, ma a Parlament Vadásztermében kihirdettük Magyarország Tortája 2017 és Magyarország Cukormentes Tortája 2017 verseny győzteseit. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete immár tizenegyedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája”, pályázatot. A szakmai zsűri három fordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. Az első körben az anonim nevezett tortákból választ

Read More

ÍME AZ ÉV FAGYLALTJA VERSENY GYŐZTESE!

2017. május 29-én Szeged főterét megtöltötték a különlegesebbnél különlegesebb fagylaltok. A város méltó maradt nevéhez, a Napfény Városa csodás nyári idővel ajándékozta meg mindazokat, akik ellátogattak az Év Fagylaltja versenyre! A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2017-ben Szegeden a Virág Cukrászdában tartotta meg a jubileumi huszadik Év Fagylaltja versenyt. A verseny célja a hagyományos jó

Read More

ÉV FAGYLALTJA VERSENY 2017

Készüljetek! Május 29-én hétfőn, Szeged főterét elöntik a finomabbnál finomabb fagylalt különlegességek! Idén ismét a Napfény városa, Szeged ad otthont a 2017-es Év Fagylaltja versenynek. Közel 100 féle fagylalttal érkeznek a cukrászok az ország minden tájáról! Ha ti is szeretnétek megkóstolni a különleges versenyfagylaltokat, a délutáni koncert után 100 Ft/gombóc kedvezményes áron megtehetitek. Várunk minden

Read More

KORTÁRS CUKRÁSZOK – ÁPRILIS

2017. április 26., szerda, 18 óra Különleges – ez a kulcsszava az áprilisi hónapnak – és beszélgetőpartnereinkhez is kapcsolódik ez a jelző. Vendégeink már megszokhatták, hogy a két cukrászmester valamilyen módon összeköthető egymással. A mostani este két vendége a szervezés folyamán értesült arról, hogy megint összetalálkoznak a cukrászat eme ösvényén egymással… Egy különleges találkozás –

Read More

ÁFONYÁS-FEHÉRCSOKIS MOUSSE TORTA

Ahogy azt már olvashattátok, idén nagyon szoros versenyben Varga Ildikó nyerte el a helyet Magyarország Tortája zsűrijében. Ínycsiklandó kreációjának, az Áfonyás-fehércsokis mousse tortának receptjét ígéretünkhöz híven most nektek is megmutatjuk. Áfonyás-fehércsokis mousse torta Hozzávalók: (Egy 20 cm-es 12 szeletes tortához) (1) Tészta: 2 tojás fehérje 50 g porcukor 35 g darált pisztácia + 35 g

Read More

Tavaszi Kortárs Cukrászok rendezvény!

2017. március 22., szerda, 18 óra Folytatódik az MKVM és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete közös programsorozata. Kóstolóval egybekötött beszélgetés a magyar cukrászatról. Márciusi vendégeink az Ipartestület régi tagjai, akiknek jelentős szerepük van abban, hogy a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete társadalmi, szakmai elismertsége kiemelkedik az Ipartestületek sorából – már amelyek megmaradtak. Az IPOSZ

Read More